Valencia

Valencia is de 3e stad van Spanje en is zeer in trek bij de vele toeristen uit alle delen van de wereld. Valencia doet wat ons betreft zeker niet onder voor Barcelona of Madrid. 

VERLIEFD OP VALENCIA

Wij zijn verliefd geworden op Valencia vanwege zijn gezellige karakter. Valencia heeft alles: een mooie, historische stadskern, prachtige parken (o.a. Turia park, voormalige rivier, die drooggelegd is en waar nu een park gemaakt is), waar jong en oud elkaar treft, heerlijk wandelt of doorheen fietst. Dierentuin Bioparc met veel exotische dieren, diverse musea (meest bekend: Ciudad de las Artes y las Ciencias, stad van de kunst en de wetenschap), overdekte markten met de heerlijkste verse lekkernijen zoals fruit, groenten, vis en gevogelte (grootste overdekte markt van Europa: Mercat Central), heel veel horeca gelegenheden (ook diverse Michelin sterren restaurants) en kilometerslange heerlijke zandstranden. En uiteraard ook winkelstraten met de bekende winkels en franchise ketens, maar ook authentieke Spaanse winkeltjes. Voor iedereen dus wat wils. Er is genoeg te doen en te zien in deze bruisende stad.  

Met de trein ben je in ruim 1,5 uur in Madrid en een kleine 3 uur in Barcelona!

Ervaar de ongedwongen Spaanse sfeer 

Je kunt heerlijk wandelen door de groene stadsparken, struinen over Europa’s grootste overdekte Mercat central of één van de andere markten die ook zeker de moeite waard zijn. Bezoek de kathedraal op Plaza de la Virgin, Plaza de la Reina en het bijzondere Ciudad de las Artes y las Ciencas (stad van de kunst en de wetenschap).

Je kunt met de trein naar Valencia vanuit Cheste (10 minuten van onze locatie), en kom je uit in het centrum van de stad. (station Norte).  In de stad kun je ook prima reizen met het openbaar vervoer (metro en bus). Er gaat zelfs een metro naar het zeer mooie en brede strand van Valencia. Of je huurt gezellig een fiets om de stad te verkennen.

 

Alboraya

Op slechts 3 kilometer ten noorden van Valencia ligt het dorpje Alboraya. Een typisch landbouwdorpje aan de oostkust van Spanje. Gelegen in een rustige en landelijke omgeving. En bekend staat om zijn ‘horchata’ (uniek, verfrissend drankje dat gemaakt wordt van aardamandelen (Spaans: chufas). 

Een leuke bezienswaardigheid is Horchateria Daniel , die bekend staat vanwege zijn heerlijke horchata. En neem er dan gelijk zo’n lekker farton bij.

paella rijst

Valencia is niet alleen bekend om zijn sinaasappelbomen, maar ook om zijn paella en uiteraard paellarijst. Deze rijst wordt verbouwd in Albufera.

Albufera is een groot natuurgebied van ongeveer 21.000 ha en ligt ten zuiden van Valencia. In dit natuurgebied vind je vele rijstvelden en het grootste meer van Spanje. Niet alleen rijst komt uit dit gebied, maar ook paling.

Zeker de moeite waard dus om te bezoeken. We kunnen je op weg helpen met excursies naar dit natuurgebied (boottocht over het meer, paella lunch) voor een onvergetelijke ervaring.

Port Saplaya

Ook wel klein Venetië genoemd en ligt in de gemeente Alboraya. Het is een gezellige kustplaats met allemaal gekleurde huisjes en er heerst een rustige sfeer.

Port Saplaya is de moeite waard om te bezoeken, heerlijk flaneren langs de haven en het strand, een terrasje aandoen of misschien een cursus zeilen of suppen? Het kan allemaal in Port Saplaya.

In de zomermaanden wordt hier een buitenbioscoop opgezet.

Verheug je op jouw komst!

Neem persoonlijk contact met ons op voor het reserveren of bespreken van jouw wensen.