Godelleta en omstreken

Godelleta is een agrarisch dorp, gelegen op een klein half uurtje van Valencia. Een prima uitgangspunt om Valencia en omstreken te gaan verkennen.

Godelleta leeft vooral van de citrusoogst en druiventeelt (voornamelijk moscatel druif). Het dorp beschikt over een wijn cooperativa Vinícola, waar je witte, rode en moscatel wijn, direct van de tap, kunt kopen per liter. Dit voor de wijnliefhebbers 😉

Tevens zijn er in Godelleta twee bakkers, viswinkel, twee kleine supermarkten, twee kappers, apotheek, bank en diverse barretjes waar je ook een simpele maaltijd kunt krijgen.

Buñol

Ligt op een klein kwartier afstand van ons gastenverblijf.
De naam Buñol komt van de IberiĂ«rs die het stadje Bullon noemden. Bullon betekent fontein en er zijn dan ook zo’n 300 fonteinen (fuentes) in het stadje te vinden.

Hoogtepunten in Buñol: Castillo de Buñol, kerk El Salvador, diverse parken en tuinen en een aantal grotten, waarvan Cueva Alta en Cueva Turche de mooiste zijn om te bezoeken. Een wandeling over de brug Puente de Carcalín, die je over een diepe kloof voert, is ook de moeite waard.
Buñol heeft echter internationale bekendheid vanwege het wereldwijde bekende evenement Tomatina.

 

Cheste

Op 10 minuten rijden van Casa Mas Montañas ligt het Circuito de la Comunitat Valenciana, deze baan is vernoemd naar Ricardo Tormo, voormalig wereldkampioen en lokale held.

Cheste staat dus bekend om zijn motor races en jaarlijkse grand prix (2e week van november). De afsluiting van het GP seizoen vindt altijd hier plaats. Ook het hele jaar door vinden hier evenementen plaats. Ideaal dus voor de motorliefhebbers. 

Requena-Utiel

Voor wijnliefhebbers mag een bezoek aan de wijnstreek Requena-Utiel natuurlijk niet ontbreken. Deze wijnstreek staat vooral bekend om zijn diepe rode wijnen, rosé én natuurlijk de cava. Deze dient als basis voor het bekendste drankje uit Valencia: Agua de Valencia. Dit is een cocktail van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker.

Er zijn diverse wijngaarden/bodega’s waar je een wijnproeverij kunt combineren met een bezoekje aan de wijngaard.

Requena is een stadje met een mooi historisch centrum met veel oude historische gebouwen en is uitgeroepen tot eigendom van Cultureel Erfgoed.

Stuwmeer Benagéber

Ongeveer 1 uur rijden vanaf onze locatie, maar o zo de moeite waard. Je rijdt onderweg door een werkelijk schitterend natuurgebied.

De plaats Benagéber is één van de toeristische plaatsen in de regio Valencia.

Wijndorp Titaguas

Dit afgelegen wijndorp wordt omringd door prachtige natuur. Het ligt tussen de Sierra de Jalavambre en de rivier de Turia, die hier diepe kloven en steile oevers in het landschap heeft achtergelaten.

In het dorp zijn nog interessante voorbeelden van traditionele architectuur te zien en een oude 18e eeuwse graanschuur. Uniek in het dorp zijn de open grotten, die vaak gebruikt worden als schuren, zoals het abdijhuis.

In het dorp zijn enkele wijnhuizen te bezoeken, waaronder de Coöperativa en Bodegas Polo Monleón, ten zuiden van het dorp.

Sagunto

Op zo’n 40 minuten rijden van Casa Mas Montañas  ligt de oude Moorse vestingstad Sagunto. Sagunto heeft mooie historische monumenten van meer dan 2000 jaar oud, maar heeft ook een modern centrum, een haven en een mooi strand. Tevens heeft Sagunto een prachtig gerestaureerd Romeins openluchttheater uit de eerste eeuw.

Dit theater ligt halverwege de berg die naast de stad ligt. Na een bezoek aan het theater raden we je aan nog iets verder de berg op te gaan. Hier ligt namelijk het ‘Castillo de Sagunto’ (Carrer del Castell, s/n, 46500 Sagunt,). Dit eeuwenoude fort is een prachtige bezienswaardigheid. Sinds 1931 is het een Nationaal Monument. Het fort bestaat uit diverse torens en pleintjes en een kilometer lange Romeinse beschermingsmuur. Daarnaast heb je bovenop de berg natuurlijk een geweldig uitzicht.

Verheug je op jouw komst!

Neem persoonlijk contact met ons op voor het reserveren of bespreken van jouw wensen.